Zvočna izolacija

Nova okna Schüco/vhodna vrata/fasade. Za bolj tiho in bolj zdravo življenje

Nova okna Schüco/vhodna vrata/fasade. Za bolj tiho in bolj zdravo življenje

Ceste, industrija, železnice, letala – naš svet postaja vse hrupnejši. Zato je še pomembnejše, da ta hrup ne prodre v vaš osebni življenjski prostor. Dolgo je že dokazano, da je hrup škodljiv za zdravje, tudi če se tega ne zavedamo. Posledice tega so lahko bolezni srca in ožilja, razdražljivost in slaba koncentracija.

Enota, ki se uporablja za merjenje prostornine ali zvočnega tlaka, se ne imenuje naključno decibel (dB). Med spanjem je več kot 30 % prebivalstva izpostavljenega konstantni ravni hrupa, ki presega 50 dB. Ta je dvainpolkrat večja od največje priporočene vrednosti za 20 dB za spalnice. Učinkovita zaščita pred hrupom torej zagotavlja trajnostno povečanje kakovosti življenja.

Če želite izboljšati zvočno izolacijo v svojem domu, je treba dati prioriteto oknom.

Na voljo so v razponu razredov prenosa zvoka, odvisno od okolja in ravni hrupa. Izjemno sodobna okenska tehnologija z zelo vzdržljivimi ALU- in PVC-profili ter posebna funkcionalna zasteklitev zagotavljajo učinkovito zvočno izolacijo, ki ohranja vsakodnevni hrup tam, kjer bi hrup moral ostati – zunaj.

Učinkovita zaščita pred hrupom se začne s kompetentnim svetovanjem in v idealnem primeru se dopolni s pravilno namestitvijo izdelka. Pravi mir in tišina se dosežeta, le če so elementi pravilno nameščeni skladno z zahtevami za vsak razred prenosa zvoka.

Okna z visoko stopnjo zvočne izolacije so tudi težka in pomenijo zelo zahtevno zasnovo okvirja. Ustrezne morajo biti statične lastnosti, stabilnost in trdnost izvleka. Samo v teh primerih bodo ukrepi za zvočno izolacijo uspešni in bodo prispevali k varovanju vašega zdravja.

Aluks vam ponuja brezplačne in celovite nasvete o zaščiti pred hrupom.