Prezračevanje

Sodobna okna/vrata. Svež zrak za zdravo notranjo klimo

Sodobna okna/vrata. Svež zrak za zdravo notranjo klimo

Naše lastne štiri stene morajo biti prostor, v katerem se lahko počutimo varno, se sprostimo in napolnimo baterije. Svež zrak, svetloba, optimalna vlažnost in temperatura so ključni dejavniki za zdravo notranjo klimo.

To opredeljuje ne samo naše splošno dobro, ampak tudi našo telesno in duševno učinkovitost. Toda preveč ravnotežja notranjega podnebja je moteno. Zrak je prevroč ali prehladen, suh ali preveč vlažen.

Moderna Aluksova okna

Moderna Aluksova okna iz profila Schüco z integriranim prezračevanjem ali ločenimi prezračevalnimi sistemi so prilagojena natančno strukturnim lastnostim vašega doma – samodejno vzdržujejo zdravo notranjo klimo. Tako lahko dosežete optimalno ravnovesje med prihrankom energije za ogrevanje in dovodom svežega zraka. Hkrati sistem preprečuje nastanek plesni.

Stalna zračna komponenta, ki diha, spore, postane problem, ko se pomnoži na mokrih površinah v prostorih. Če ni strukturnih poškodb ali poškodb zaradi vlage, bosta zadostovala le sobna temperatura in ustrezen svež zrak za zmanjšanje odvečne vlage. Z lastnimi rokami lahko prezračite ali pa uživate v udobju sodobnih tehničnih rešitev za prezračevanje.

Kontaktirajte nas brez oklevanja – vaš specializirani proizvajalec vrat, oken in fasad. Odvisno od gradbenega materiala vaše zgradbe, izolacijskih pogojev in drugih dejavnikov priporočamo ustrezno in ekonomično rešitev za prezračevanje vašega doma.

Kako pravilno prezračevati

Vedno prezračite, pri čemer je okno široko odprto (ni v vertikalnem položaju). Hitro prezračevanje je učinkovita metoda, ki traja najkrajši čas. Glede na letni čas prezračite vse sobe vsako jutro od 20 do 30 minut. Najprej spalnice.

Hitro prezračevanje ponavljajte do trikrat dnevno od 10 do 15 minut.

Za varčevanje z energijo izklopite radiatorje.

Tudi v prostorih, ki se ne uporabljajo, temperatura ne sme pasti pod 15 °C, tako da zrak vedno absorbira zadostno (prekomerno) vlago.